Boko Haram forbyder sørgende at begrave pårørende

To dage efter en massakre mod byen Bama i det nordøstlige Nigeria ligger ligene fortsat spredt i gaderne.

Militante islamister fra gruppen Boko Haram patruljerer i byen og forbyder indbyggerne at begrave de døde, siger den nigerianske senator Ahmed Zanna.

- Der ligger så mange lig i gaderne, og menneskene får ikke lov til at begrave de døde. Så situationen bliver værre og værre, siger Ahmed Zanna til BBC.

Nigerianske myndigheder siger, at omtrent 26.000 har forladt deres hjem i kølvandet på kampene i Bama, der betegnes som en nøgleby i striden om at vinde kontrollen med Nigerias nordøstlige Borno-region.

Tidligere på ugen sagde tænketanken Nigerias Sikkerhedsnetværk, at Boko Haram har foretaget "lynende territoriale vindinger" i de seneste måneder.

Samtidig ytrede tænketanken en stigende bekymring for, at det store afrikanske land kan gå i opløsning, ligesom det er sket i Syrien og Irak, hvor ekstremisterne far Islamisk Stat (IS) har erklæret et kalifat.

Boko Haram har i den seneste tid indtaget en lang række byer og områder i det nordøstlige Nigeria, og mange frygter nu, at hovedbyen i Borno, Maiduguri, står for skud.

Ahmed Zanna siger, at det ville være "katastrofalt", hvis Boko Haram satte et angreb mod Maiduguri i værk.

Byen, der ligger 70 kilometer fra Bama, har over to millioner indbyggere.

- Jeg tigger regeringen om at sende flere tropper og våben til Maiduguri.

- Boko Haram kommer med overvældende styrke, fordi gruppen har rekrutteret en masse kæmpere i landsbyer i Borno, siger Zanna til BBC.

Reuters skriver torsdag eftermiddag, at mange hundrede indbyggere i Maiduguri nu er så bange for et forestående angreb, at de flygter fra byen.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip