Boko Haram forbyder sørgende at begrave pårørende

To dage efter en massakre mod byen Bama i det nordøstlige Nigeria ligger ligene fortsat spredt i gaderne.

Militante islamister fra gruppen Boko Haram patruljerer i byen og forbyder indbyggerne at begrave de døde, siger den nigerianske senator Ahmed Zanna.

- Der ligger så mange lig i gaderne, og menneskene får ikke lov til at begrave de døde. Så situationen bliver værre og værre, siger Ahmed Zanna til BBC.

Nigerianske myndigheder siger, at omtrent 26.000 har forladt deres hjem i kølvandet på kampene i Bama, der betegnes som en nøgleby i striden om at vinde kontrollen med Nigerias nordøstlige Borno-region.

Tidligere på ugen sagde tænketanken Nigerias Sikkerhedsnetværk, at Boko Haram har foretaget "lynende territoriale vindinger" i de seneste måneder.

Samtidig ytrede tænketanken en stigende bekymring for, at det store afrikanske land kan gå i opløsning, ligesom det er sket i Syrien og Irak, hvor ekstremisterne far Islamisk Stat (IS) har erklæret et kalifat.

Boko Haram har i den seneste tid indtaget en lang række byer og områder i det nordøstlige Nigeria, og mange frygter nu, at hovedbyen i Borno, Maiduguri, står for skud.

Ahmed Zanna siger, at det ville være "katastrofalt", hvis Boko Haram satte et angreb mod Maiduguri i værk.

Byen, der ligger 70 kilometer fra Bama, har over to millioner indbyggere.

- Jeg tigger regeringen om at sende flere tropper og våben til Maiduguri.

- Boko Haram kommer med overvældende styrke, fordi gruppen har rekrutteret en masse kæmpere i landsbyer i Borno, siger Zanna til BBC.

Reuters skriver torsdag eftermiddag, at mange hundrede indbyggere i Maiduguri nu er så bange for et forestående angreb, at de flygter fra byen.

/ritzau/Reuters

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip