Boko Haram overløber by og sender tusinder på flugt

Islamistiske oprørere fra bevægelsen Boko Haram har overløbet det meste af en by i det nordøstlige Nigeria, og de timelange kampe har kostet snesevis af mennesker livet og sendt tusinder af beboere på flugt.

Det fortæller kilder til nyhedsbureauet Reuters.

Angrebet på byen Bama blev iværksat mandag fra delstaten Bornos hovedstad, Maiduguri. Der er 70 kilometer mellem de to byer.

En kilde siger, at op mod 5000 mennesker kan være flygtet fra kampene.

- Da vi hørte skudild, blev alle forvirrede. Der blev skudt fra forskellige retninger. Vi løb, alt hvad vi kunne, til udkanten af byen, beretter Bukar Auwalu, som flygtede sammen med sin kone, tre børn og en bror.

Han fortæller, at der var militærhelikoptere og et kampfly i luften.

I første omgang blev angrebet slået tilbage, men Boko Harams militsfolk vendte tilbage i endnu større antal i løbet af natten, siger kilder og øjenvidner.

Talsmanden for Nigeria hær er ikke tilgængelig for en forklaring.

Boko Haram har i fem år drevet en blodig kampagne med tusinder af dræbte for at etablere en islamisk stat. Militsen vakte international opsigt, da den tidligere i år overfaldt en pigeskole i Borno og bortførte langt over 200 piger.

Gruppens leder, Abubakar Shekau, siger, at områder, der kommer under Boko Harams kontrol, vil blive underlagt streng islamisk lov.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip