Bokseformand: International udelukkelse lammer os

Striden mellem Danmarks Bokse-Union (Dabu) og den internationale amatørbokseunion (Aiba) nåede onsdag sin foreløbige kulmination.

Aiba offentliggjorde på sin hjemmeside den ventede beslutning, at dansk amatørboksning foreløbig er udelukket som medlem, fordi Dabu i henhold til dansk lovgivning afviste at lade bokserne optræde uden hjelm ved amatør-DM i april.

- Jeg havde forventet det, men jeg har stadig samme holdning som før. Jeg synes, det er en fuldstændig vanvittig reaktion fra Aiba at udelukke os, fordi vi følger vores lands love, siger Dabu-formand Benny Jørgensen.

- Det har den konsekvens, at alt samarbejde med Danmark er forbudt, hvad enten det er træning, stævner, træningslejre eller samlinger. Rent internationalt er vi fuldstændig lukket ned.

- Vi kan for eksempel ikke sende en dansk kampleder til en turnering i udlandet. Det er et alvorligt slag, og det lammer dansk boksning fuldstændig internationalt, siger han.

Ifølge Benny Jørgensen vil de bedste danske boksere dog fortsat kunne stille op ved store turneringer i Aiba-regi, det kan bare ikke ske under dansk flag.

Dabu-formanden håber, at hele affæren kan være løst inden for kort tid, for han er principielt enig med Aiba i det fornuftige ved at bokse uden hjelm.

Det skyldes blandt andet, at boksehandskerne har betydeligt mindre slagkraft end tidligere.

- Jeg arbejder i øjeblikket med justitsministeriet og Sundhedsstyrelsen om at finde en løsning, så vi kan komme af med hjelmen herhjemme. Jeg var til møde så sent som i tirsdags, og jeg håber på en snarlig løsning.

- Alting tager tid, men jeg håber, at vi har en løsning om et par måneder, siger Benny Jørgensen.

De danske boksere er vant til at bokse uden hjelm ved stævner i udlandet, men det er ikke tilladt i Danmark.

Ud over Danmark er også Norge blevet udelukket af Aiba på grund af en strid om brug af hjelme.

/ritzau/

 

Dagens Gossip