Bokseren Micki Nielsen får betinget fængselsdom

Den professionelle bokser Micki Nielsen var onsdag i Københavns Byret tiltalt for grov vold i forbindelse med en bytur.

Kort før klokken 12 faldt dommen. 21-årige Micki Nielsen straffes med betinget fængsel i tre måneder og samfundstjeneste i 80 timer.

Fængselsstraffen er gjort betinget af, at bokseren ikke forløber sig i de kommende to år.

Sagen omhandler en episode, der fandt sted ved Københavns Hovedbanegård i november sidste år i forbindelse med en bytur.

Micki Nielsen var tiltalt for at have slået en pige i ansigtet. Bokseren slog også en mand i jorden, og han var derudover anklaget for at have sparket manden i ansigtet, da manden lå ned.

Micki Nielsen blev frifundet for slagene mod pigen og manden, men han blev straffet for at have sparket manden efterfølgende.

Anklageren havde plæderet for ikke under seks måneders ubetinget fængsel, men straffelovens paragraf 82, stk. 5 om gerninger begået i oprørt sindstilstand blev lagt til grund for den betingede dom.

Bokseren har erkendt at have slået manden, men nægtede sig skyldig i de efterfølgende spark.

Han og advokaten Gitte Juul Jensen udbad sig betænkningstid i forhold til at anke dommen.

Micki Nielsen var tiltalt for overtrædelse af straffelovens paragraf 244 og 245, der omhandler henholdsvis simpel vold og legemsangreb af særlig rå, brutal eller farlig karakter. Strafferammen er op til seks års fængsel.

Den anden mand, som blev slået i jorden, var ligeledes tiltalt i sagen, da han forinden havde slået Micki Nielsens lillebror Kevin med en ituslået flaske.

Den anden mand blev idømt betinget fængsel i fire måneder samt samfundstjeneste i 100 timer. Han modtog dommen.

Micki Nielsen har hele tiden nægtet sig skyldig og har udtalt, at han handlede i nødværge og forsvarede Kevin, som også var mødt op i byretten.

Micki Nielsen er ligesom sin storebror Patrick Nielsen i boksestald hos Team Sauerland og har vundet samtlige sine hidtidige 14 kampe, heraf 11 på knockout.

/ritzau/

 

Dagens Gossip