Bolanos vender hjem til Costa Rica

Den tidligere FC København-profil Christian Bolanos har endelig fundet sig en ny klub.

30-årige Bolanos, der havde et flot VM i sommer med Costa Rica, spiller fremover for CS Cartaginés i hjemlandet. Det skriver det costaricanske medie Monumental tirsdag.

Bolanos kom til FC København i 2010 og forlod den danske hovedstadsklub efter sidste sæson, hvor hans kontrakt udløb.

I sin første tid i FC København var Bolanos en af de helt store profiler i Superligaen - blandt andet takket være sin gode sparketeknik. Men i de seneste par sæsoner viste Bolanos en nedadgående formkurve.

Derfor var det måske også lidt overraskende, at Bolanos spillede et ganske flot VM i Brasilien, hvor han var en af Costa Ricas bedste spillere.

Costa Rica nåede sensationelt kvartfinalen, efter at Bolanos og co. blandt andet avancerede fra slutrundens dynamitpulje bestående af dem selv, Italien, England og Uruguay.

Bolanos spillede senest på klubniveau i hjemlandet tilbage i 2007 for barndomsklubben Saprissa. I sommeren 2007 skiftede han til OB i Superligaen, men hos fynboerne slog han aldrig rigtig til under træner Lars Olsens ledelse.

Halvvejs i sin treårige kontrakt sluttede det i OB for Bolanos, der skiftede til norske Start i stedet for. Her brillerede han til gengæld så meget, at FCK hentede ham til den danske hovedstad i sommeren 2010.

Bolanos kunne skrive kontrakt med en klub efter transfervinduets lukning, da han stod uden kontrakt.

/ritzau/

 

Dagens Gossip