Boliga-stifter: Boykot af os var frustrerende

En stribe kendte danske ejendomsmæglerkæder er ifølge Finans.dk blevet idømt millionbøder for overtrædelse af konkurrencelovgivningen ved at boykotte hjemmesiden Boliga.dk i en periode.

Mæglerkæder som blandt andre EDC, Home og Nybolig aftalte i 2009 sammen med brancheforeningen Dansk Ejendomsmæglerforening at forbyde sine mæglere af lade Boliga lægge deres salgsbilleder på sin hjemmeside.

Boykotten gjorde ondt på det dengang nystartede selskab, fortæller stifter og administrerende direktør Tim Jensen:

- Det gjorde en verden til forskel for os, og det var utrolig frustrerende. For der var rigtigt mange lokale mæglere, som gerne ville samarbejde med os. Men de fik hele tiden at vide oppefra, at det måtte de ikke, siger han og fortsætter:

- Sælgerne ville også gerne have deres billeder på vores hjemmeside. Så det var meget vigtigt for os, at boykotten blev stoppet.

Derfor kunne Boliga.dk også hurtigt mærke det, da Konkurrencerådet i 2012 afgjorde, at boykotten var ulovlig.

- Allerede dagen efter, dommen var faldet, kunne vi mærke en stigende interesse fra ejendomsmæglerne i kæderne med et ønske om at samarbejde. Og den interesse har faktisk været stigende siden, fortæller Tim Jensen.

Boliga.dk er siden vokset til at være Danmarks største hjemmeside for køb og salg af ejendomme, og det lykkedes altså ikke ejendomsmæglerkæderne at stoppe hjemmesiden.

- Vi havde branchen mod os, men vi havde brugerne med os. Det var utroligt vigtigt, siger Tim Jensen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip