Boligejere bliver snydt efter skattefejl

04/03/2015 23:31

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Omkring 200 boligejere i Brønshøj har siden 2011 betalt 10.000 kroner for meget i grundskyld om året, i alt omkring 10 millioner kroner.

Det har Landsskatteretten slået fast i en afgørelse, som blev truffet for et år siden, og som betød, at to boligejere fik hver omkring 40.000 kroner tilbage.

Tilsvarende beløb burde de 200 andre boligejere også få – men de har endnu ikke fået en krone retur. Og hvis de får det, vil de kun få halvdelen af det, de har betalt for meget, skriver Politiken torsdag.

Det er konsekvensen af, at regeringen, Venstre og Konservative med skattereformen i 2012 besluttede, at Skat ikke længere skal have mulighed for at rette op på fejlagtige vurderinger og ejendomsskatter, selv om de er blevet underkendt af Landsskatteretten.

- Det virker helt urimeligt, og det har ikke været hensigten at ramme sagesløse boligejere, siger den konservative gruppeformand, Brian Mikkelsen til Politiken.

- De her mennesker har jo betalt for meget i skat, og så skal de have deres penge tilbage. Derfor vil jeg tage sagen op med skatteministeren.

De to boligejere i kvarteret klagede for fem år siden over Skats vurdering, da de opdagede, at deres grunde var vurderet 25 procent højere end genboernes på den lille villavej.

Efter fire år nåede de to sager frem til Landsskatteretten, der 10. marts sidste år gav dem ret. Skat havde – ved at hente priser fra langt mere attraktive områder – sat kvadratmeterprisen for højt.

Områdeprisen skulle derfor sættes ned til samme niveau som for grundene på den anden side af vejen.

Skatteminister Benny Engelbrecht (S) skriver i et svar til Politiken, at han vil "se på, om der her er tale om en generel problemstilling, som der fremadrettet er grund til at kigge nærmere på".

/ritzau/