Boligejerne får endnu kortere lån på hylden

Boligejerne er gennem længere tid blevet tudet ørerne fulde med, at de ikke længere skal vælge et-årige flekslån, de såkaldte F1-lån, hvis der skal lånes i boligen. Siden har realkreditinstitutterne arbejdet på F1-lånets afløser: et endnu kortere lån.

Og nu er Totalkredit også kommet på banen med et lån med seks måneders løbetid i kølvandet på Danske Banks FleksKort og Nordeas Kort Rente. Spar Nord, der samarbejder med Totalkredit, forventer, at F-kort bliver mærkbart billigere end det populære F1-lån.

Ifølge beregninger fra Spar Nord ser det nye lån ud til at blive omkring 25 procent billigere end F1-lånet - eller at man kan låne en million kroner til under 700 kroner efter skat i månedlig ydelse.

Det skyldes blandt andet, at Totalkredit i lighed med landets øvrige realkreditinstitutter har besluttet at hæve omkostningerne på F1-lån.

- Renten på F-kort er lavere end på F1, og det samme gælder omkostningerne til blandt andet kursfradrag, siger chefanalytiker i Spar Nord Martin Lundholm.

- Samlet set betyder det, at du kommer til at betale i niveauet 700 kroner efter skat om måneden, hvis du tager et afdragsfrit F-kort-lån på en million kroner. Og det er altså omkring 25 procent mindre end ved et tilsvarende F1-lån, tilføjer han.

Renten på F-kort fastsættes hvert halve år på baggrund af Cita-renten, mens lånet som udgangspunkt kun refinansieres hvert tredje år.

Hos Spar Nord påpeger man, at det nye lån er relevant for de boligejere, der ønsker lavest mulige ydelse, og som har økonomisk råderum til at løbe den risiko, der er forbundet med at få ny rente hver sjette måned.

I første omgang forventer Martin Lundholm, at cirka 20.000 boligejere med F1 lån i Totalkredit går over til F-kort, når de skal have rentetilpasset deres lån til december.

- Når du alligevel skal have rentetilpasset, er det oplagt at overveje F-kort. Men det er selvfølgelig afgørende, at du forholder dig til den øgede renterisiko, der også er forbundet med F-kort, siger chefanalytikeren.

/ritzau/

 

Dagens Gossip