Boligjagt: Der er 65.000 boliger at vælge imellem

admin

|

07/07/2014

Dagens topnyheder

Der står i dag 65.005 boliger til salg i hele landet. Det er 1280 flere boliger end for et år siden, og boligudbuddet er større for alle boligtyper. Det viser nye tal fra Realkreditrådets statistik for boligudbud i juni.

Udbuddet af parcel- og rækkehuse er siden sidste år steget med 390 huse, mens der står henholdsvis 558 og 332 flere ejerlejligheder og fritidshuse til salg.

- Der er blevet flere boliger at vælge imellem, og det opleves i det meste af landet. Udbuddet af huse er i forhold til for et år siden højere i otte ud af 11 landsdele, siger Jan Knøsgaard, vicedirektør i Realkreditrådet, i en pressemeddelelse.

Samtidig er der også kommet flere lejligheder på markedet. Særligt i Københavns Kommune er der væsentligt flere at vælge imellem, hvor udbuddet er steget med næsten 50 procent siden sidste år.

- Boligsælgerne er opmærksomme på, at en del går på boligjagt op til sommeren, og det kan være med til at forklare, hvorfor vi typisk ser et stigende udbud i foråret. En del foretrækker at tage på udkig efter en bolig, mens vejret er godt, siger Jan Knøsgaard.

Boligøkonom i Nykredit Joachim Borg Kristensen siger, at stigningen er normal for foråret og sommeren, hvor boligejere bliver mere tilbøjelige til at sætte et til salg-skilt på boligen.

- Over det seneste år er der generelt kommet flere sælgere på markedet, da det samlede udbud til salg er steget med 1280 boliger, siger Joachim Borg Kristensen i en skriftlig kommentar.

Men et er at sætte boligen til salg, noget andet er, hvor lang tid det kan tage at sælge den.

Ifølge Realkreditrådets statistik tager det gennemsnit godt et halvt år at få solgt en ejerlejlighed, for et almindeligt helårshus tager det i gennemsnit 10 måneder, mens fritidshuse i gennemsnit har står til salg i 13 måneder.

/ritzau/