Boligjobordningen: Se her hvad du kan trække fra i skat

* Boligjobordningen trådte i kraft 1. juni 2011 og blev forlænget og udvidet for 2013 og 2014 i forbindelse med aftalen om Vækstplan DK.

* Boligjobordningen giver danskerne ret til et skattefradrag for op til 15.000 kroner om året for regninger til for eksempel håndværkere eller hushjælp. Fradraget gælder alle personer over 18 år i husstanden.

Se her, hvad du kan trække fra:

* Rengøring: Vask og aftørring af flader i boligen, rengøring af toilet og bad, støvsugning, gulvvask og boning, opvask som led i anden rengøring, rensning eller vask af tæpper, gardiner, persienner samt indendørs og udendørs vinduespudsning.

* Børn: Pasning og transport af børn til og fra daginstitution, skole, fritidsklub eller fritidsaktivitet.

* Havearbejde: Græsslåning, hækklipning, lugning, beskæring af buske og træer og snerydning.

* Udvendigt på huset: Reparation, renovering, udskiftning og isolering af tag, tagrender og afløb, reparation og udskiftning af yderdør, vinduer/ruder og terrassedør, reparation, maling og isolering af ydervæg, installation af solfangere og solceller, fornyelse eller etablering af dræn, forbedringer af boligens tilgængelighed for handicappede samt radonsikring.

* Inde i huset: Fornyelse og reparation af køkken, bad og gulv, brandsikring inklusiv nettilsluttede røgalarmer, installation eller forbedring af ventilation, installation eller reparation af afløbs- og vandinstallationer, fornyelse eller reparation af elinstallationer, maler- og tapetsererarbejde, udskiftning eller reparation af olie- og gasfyrskedler og varmeanlæg, installation eller udskiftning af varmestyringsanlæg og udskiftning eller reparation af fjernvarme elementer, installation af varmepumper, herunder jordvarmepumper.

For yderligere se Skats hjemmeside www.skat.dk

Kilder: Finansministeriet, Skatteministeriet

/ritzau/

 

Dagens Gossip