Boligpriserne falder for første gang i år

Det blev lidt billigere for boligkøbere at få hus eller lejlighed i juli frem for i juni. Det viser tal fra Danmarks Statistik.

Fra juni til juli faldt priserne på ejerlejligheder med 0,3 procent, mens enfamiliehuse faldt med 1,0 procent på landsplan.

Men ser man på priserne for perioden maj-juli i forhold til de foregående tre måneder, februar-april, steg priserne imidlertid på ejerlejligheder med 3,2 procent, mens enfamiliehuse steg 1,7 procent.

- Trods det beskedne prisfald i juli, er der er således ingen tvivl om, at boligmarkedet er vendt - andre statistikker har til og med vist, at vendingen ikke længere er isoleret til storbyområderne med Aarhus og København i spidsen, siger Steen Bocian, cheføkonom i Danske Bank.

- Men dagens tal understreger dog tydeligt, at markedet fortsat er skrøbeligt. Vi venter kun en prisvækst i tråd med indkomstvæksten over de kommende år, siger han i en kommentar til tallene.

Og økonomerne er generelt forsigtige med at overfortolke faldet på priserne på boligmarkedet.

- De kan variere meget, hvorimod man får en mere stabil udvikling ved at sammenligne gennemsnitlige salgspriser over tre måneder, siger direktør Karsten Beltoft, Realkreditforeningen.

Niels Rønholt, seniorøkonom i Jyske Bank, påpeger, at huspriserne fortsat er lidt højere end i foråret.

- Men det kunne se ud som om, at de generelt lidt svagere økonomiske tendenser også har vist sig på boligmarkedet, siger han.

- Det er stadig alt for tidligt at tale om en opbremsning på boligmarkedet. Vi tror fortsat, at priserne mange steder gradvist vil bevæge sig opad hjulpet af de lave renter. Men det nye knæk ned er selvfølgelig noget, man skal holde øje med, siger Niels Rønholt.

/ritzau/

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip