Boligpriserne på vej mod niveau før krisen

Priserne på danske ejerlejligheder og villaer fortsætter med at stige, og enkelte steder tangerer eller nærmer priserne sig niveauet før finanskrisen. Det viser en ny analyse af boligmarkedet fra ejendomsmæglerkæden EDC.

Generelt er de jyske boligpriser hurtigst på vej ud af krisen. Værre står det på Sjælland, men det er der en god forklaring på, siger Jan Nordmann, der er kommunikationschef i EDC.

- Sagen er den, at priserne aldrig faldt så meget på Fyn og i Jylland som på Sjælland og især i hovedstadsområdet, så vejen tilbage til toppen er også kortere. Udsvingene er ganske enkelt større i København i både opturene og nedturene, siger han.

Jan Nordmann tilføjer, at priserne generelt toppede i hovedstadsområdet i 2006, mens det først skete i 2008 for den øvrige del af Danmark.

Særlig godt går det for nordjyderne, hvor villaerne ifølge analysen blot er en procent fra at ramme topniveauet, og hvor priserne på ejerlejligheder faktisk nu ligger lige over niveauet, før krisen ramte.

Den udviklinge nikker salgschef hos Home i Aalborg, Claus Barret, genkendende til. Nogle steder har der været prisstigninger på over 15 procent på et år.

- Jeg har svært ved at tro, at vi fortsætter med at opleve så markant store prisstigninger på ejerlejlighederne, men lige nu og i de kommende måneder er og vil der være stor efterspørgsel på studieegnede ejerboliger, siger han.

Efter et par år med store prisstigninger følger det københavnske boligmarked efterhånden også godt med, men i centrum er der endnu omkring 10 procent op til de historisk høje priser, mens der i omegnen fortsat er omkring 25 procent op til det tidligere niveau på ejerlejligheder.

På Vest- og Sydsjælland må man kigge længst efter toppriserne, hvor man er næsten 40 procent under priserne fra før finanskrisen. Også i Nordsjælland er der endnu langt til toppen, forklarer Jan Normann.

/ritzau/

 

Dagens Gossip