Bombe dræber fire nær Egyptens udenrigsministerium

Mindst to egyptiske politimand har søndag mistet livet ved en bombeeksplosion i nærheden af et bemandet kontrolpunkt uden for landets udenrigsministerium Kairo, oplyser myndighederne. Dermed er det slut med flere måneders fred for de dødelige angreb i den egyptiske hovedstad.

Eksplosionen væltede et træ ned over en bil adskillige meter fra en størknet blodpøl, hvor en af ofrene var faldet om, siger en korrespondent for nyhedsbureauet AFP.

Det skete kun få timer efter, at præsident Abdel Fattah al-Sisi, den tidligere hærchef, som har bekæmpet militante, siden han styrtede de regerende islamister sidste år, fløj til New York for at deltage i FN's Generalforsamling. Her ventes han at drøfte militarisme i regionen.

To oberstløjtnanter inden for politiet blev dræbt og seks andre såret af eksplosionen, der var forårsaget af en hjemmelavet bombe, siger Egyptens indenrigs- og sundhedsministerier.

Politiet afspærrede området, der er et menneskefyldt område i det centrale Kairo langs med Nilen, og lod bombehunde afsøge området for flere eksplosive indretninger.

Det er ikke ualmindeligt først at bringe en bombe til sprængning. Når så forvirringen er total og redningsmandskab nået frem, lader gerningsmændene endnu en eller flere bomber sprænge for at forårsage mest mulig skade.

Bombeangreb og skyderier, udført af militante islamistiske grupper, har dræbt hundredvis af egyptiske politifolk og soldater, siden hæren sidste år væltede præsident Mohamed Mursi fra Det Muslimske Broderskab.

Sikkerhedsofficerer siger, at der er oprettet forbindelser mellem Islamisk Stat, udbryderne fra terrornetværket al-Qaeda, der kontrollerer dele af Irak og Syrien, samt Egyptens mest dødbringende militante gruppe, Ansar Bayt al-Maqdis, der er baseret i Sinai-ørkenen.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip