Bombe foran pakistansk polio-klinik dræber 15 mennesker

Mindst 15 mennesker har mistet livet i et bombeangreb i det sydvestlige Pakistan tidligt onsdag morgen dansk tid.

Flere internationale medier rapporterer, at bomben eksploderede ved en klinik, der udfører poliovacciner.

Flere end 20 personer er blevet kvæstet i eksplosionen, der skete i byen Quetta i Balochistan-provinsen, skriver nyhedsbureauet dpa.

Størstedelen af de dræbte er sikkerhedsvagter, der stod vagt foran klinikken, skriver nyhedsbureauet AFP.

Ingen har indtil videre taget skylden for angrebet, men ifølge dpa har islamister tidligere angrebet sundhedsarbejdere, der deltager i polio-kampagner.

Nyhedsbureauet Reuters skriver, at eksplosionen ramte en politibil, og det efterforskes nu, om der var tale om en selvmordsbombe, oplyser Abdul Waheed Khattak, en højtstående politimand, til lokale tv-stationer.

Yderligere et bombeangreb har tidligt onsdag morgen fundet sted i Afghanistan nær det pakistanske konsulat i Jalalabad, oplyser det lokale politi ifølge Reuters.

Et område med flere konsulater i den afghanske by er blevet ramt af en selvmordsbombe.

Ifølge Reuters er det pakistanske konsulat blevet afspærret, efter at en gerningsmand udløste sin bombe og dræbte mindst seks personer.

Det oplyser en talsmand for den lokale guvernør til nyhedsbureauet. Ifølge talsmand Attaullah Khogyani forsøgte selvmordsbomberen at komme ind i konsulatet ved at stille sig i en kø af mennesker, der ville søge om visum til Pakistan.

Han detonerede bomben, efter at han blev nægtet adgang til bygningen.

Politiet har efterfølgende været i skudveksling med bevæbnede mænd, der havde barrikaderet sig i et hus nær det pakistanske konsulat.

Vidner, som Reuters har talt med, siger, at en række eksplosioner og skud kunne høres, og at beboere samt elever på en skole nær konsulatet er blevet evakueret.

/ritzau/

 

Dagens Gossip