Bombe koster 23 mennesker livet i Bagdad

23/07/2014 01:56

admin

Nyheder

Mest læste i dag

En selvmordsaktion kostede tirsdag aften 23 personer livet i Iraks hovedstad, Bagdad.

Selvmordsbomberen detonerede sit sprængstof i en bil ved en kontrolpost i Kadhimiyah-kvarteret i den nordvestlige del af hovedstaden, oplyser en embedsmand i det irakiske indenrigsministerium.

Mindst fem af de dræbte og otte af de sårede var politibetjente.

Ud over de dræbte meldes flere end 40 personer såret.

Kadhimiyah-kvarteret er overvejende shiamuslimsk og har flere gange været mål for sekterisk vold, som Irak har oplevet en bølge af, siden de internationale styrker forlod landet.

Området er blandt andet hjemsted for en af shiamuslimernes største helligdomme.

Antallet af bilbomber, drab og kidnapninger i Bagdad og i andre dele af landet er steget meget de seneste måneder, hvor et sunnimuslimsk oprør er taget til i styrke.

Særligt den nordlige del af landet har været ramt, mens gruppen Islamisk Stat - tidligere kendt som Islamisk Stat i Irak og Levanten (Isil) - har indtaget både små og store byer og truet med at angribe Bagdad. De militante islamister er dog blevet stoppet, før de nåede dertil.

Islamisk Stat har udråbt et muslimsk kalifat, der er en religiøs stat, som skal udbrede en fundamental, sunnimuslimsk udgave af islam. Kalifatet skal gælde for alle verdens muslimer.

Organisationen var tidligere en del af terrornetværket al-Qaeda i Irak, men al-Qaeda har erklæret, at gruppen ikke er en del af al-Qaeda, der beskylder organisationen for at bruge for meget vold og for at være "frafalden" eller "hedninge".

/ritzau/AFP