Bombealarm afblæst: Lalandia slap med skrækken igen

Hunde og politibetjente har undersøgt Lalandia og afblæser natten til søndag bombealarmen.

- Vi er færdige med at undersøge Lalandia. Vi har ikke fundet bomber, og centret kan åbne for alle aktiviteter igen i morgen (søndag, red.), siger Bo Georg Petersen, vagtchef ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Feriecentret blev lørdag eftermiddag evakueret efter en bombetrussel. Det var anden gang på to dage, at Lalandia blev udsat for en sådan trussel.

Bombetruslen lørdag indløb ifølge politiet klokken 17.35.

Fredag afleverede en person et brev i en mellemgang mellem feriecentrets reception og en restaurant, hvori der stod, at der ville sprænge en bombe.

De to tilfælde minder så meget om hinanden, at politiet tror, at der er tale om den samme gerningsmand.

- Vi kan ikke sige noget med 100 procents sikkerhed, men noget indikerer, at det kan være den samme. Det er blandt andet måden, brevene er skrevet på. Derudover er det tidspunktet for truslerne. Medmindre det er en, der vil kopiere, er det nok den samme, siger Bo Georg Petersen.

De to bombetrusler i træk får politiet til at indføre en række tiltag, der skal forhindre, at endnu en trussel kan ramme centret igen søndag.

- Vi kan ikke leve med, at det her bliver ved. Vi kommer til at gøre noget for at forhindre det, men hvad det præcis bliver, skal vi diskutere i morgen, siger vagtchefen.

I forbindelse med både fredagens og lørdagens bombetrussel er det endnu ikke blevet opklaret, hvem der afleverede brevet. Men politiet er fortrøstningsfuldt i forhold til at finde frem til gerningsmanden, da der er videoovervågning i receptionen.

Videomaterialet har dog endnu ikke båret frugt.

Opklaringsarbejdet står på pause indtil søndag morgen, hvor politiet igen vil lede efter spor og se videoer igennem.

/ritzau/