Bombeangreb dræber mindst 82 i nigeriansk storby

Et bombeangreb på et travlt marked i den nigerianske storby Kaduna har kostet 50 mennesker livet, siger en medarbejder fra Røde Kors til Reuters.

Overfor nyhedsbureauet AFP bekræfter det lokale politi angrebet, men vil endnu ikke sætte tal på, hvor mange personer, der skal være dræbt.

Meldingen om angrebet kommer kort tid efter, at en selvmordsbomber forsøgte at tage livet af en højtstående imam i byens centrum - et par kilometer fra markedet.

Det skal være lykkedes imamen at slippe væk, men 32 andre meldes dræbt.

Politiet siger til AFP, at imamen offentligt har kritiseret den islamistiske gruppe Boko Haram, men det er uklart, om gruppen står bag angrebet.

- Vi har haft en eksplosion, der efter alt at dømme er et selvmordsangreb rettet mod en konvoj med Sheikh Dahiru Bauchi, som slap uskadt, siger politichefen i Kaduna, Umar Shehu.

Bauchi har ligesom mange andre af Nigerias prominente muslimske ledere offentligt fordømt Boko Harams brutale fremfærd, der har stået på i omtrent fem år.

De militante oprørere beskylder imamerne i det store afrikanske land for at forråde deres tro ved at indordne sig myndighederne i en sekulær regering, der i øjeblikket ledes af den kristne præsident Goodluck Jonathan.

Særligt i den øde nordøstlige delstat Borno har islamisterne på det seneste gået efter at dræbe civile nigerianere. I løbet af årets første måneder skal gruppen have taget livet af 2000 civile, vurderede Human Rights Watch ifølge Reuters for en uge siden.

Boko Haram kæmper for en islamistisk stat i det nordlige Nigeria, og oprørsgruppen er uden sammenligning den største sikkerhedstrussel mod Afrikas største økonomi og største olieproducent.

Den ekstreme vold overskygger alle regeringens bestræbelser på at lokke udenlandske investorer til Nigeria, der har muligheden for at blive en økonomisk gigant på det afrikanske kontinent.

/ritzau/

 

Dagens Gossip