Bombeangreb i Kina: Politiet skyder alle 13 gerningsmænd

Skrevet af admin

|

21/06/2014

Dagens topnyheder

Kinesisk politi har lørdag dræbt 13 personer i den uroplagede region Xinjiang i det vestlige Kina, oplyser de lokale myndigheder.

De 13 gerningsmænd havde kørt en bil ind i en politibygning og sprængt en bombe. Derfor greb betjente deres våben og dræbte "banditterne", lyder det.

Tre politimænd kom til skade under eksplosionen, og det er uklart, om der var mere end en bombe, der gik af i bygningen.

Den store og ressourcerige Xinjiang-region har over den seneste tid oplevet en stigning i antallet af voldsepisoder, der også har spredt sig til andre regioner.

Ifølge regeringen i Beijing er der tale om terror begået af en voldelig separatistbevægelse, der er drevet af religiøs ekstremisme og udenlandske grupper.

Kritikere siger, at sikkerhedstruslen i Xinjiang bliver overdrevet for at retfærdiggøre myndighedernes hårde linje. De peger på, at årsagen til uroen skal findes i økonomisk ulighed og religiøs undertrykkelse af regionens flertal af muslimske uighurer.

I maj mistede 39 mennesker livet, heriblandt fire gerningsmænd, og flere end 90 blev kvæstet, da der blev kastet sprængstoffer og pløjet to køretøjer gennem en menneskemængde på et marked i den regionale hovedstad Urumqi.

I byen Kunming i provinsen Yunnan blev 29 mennesker slået ihjel og 143 såret i marts, da de blev angrebet af personer med knive på en banegård. Statslige medier betegnede dagen som Kinas 11. september med henvisning til terrorangrebet mod New York i 2001.

/ritzau/AFP