Bomber dræber mindst 13 i Egypten

Skrevet af admin

12/04/2015

Mest læste i dag

To separate bombeangreb på Egyptens urolige Sinai-halvø har søndag dræbt mindst 13 og såret over 40 andre.

Begge bomber var rettet mod sikkerhedsstyrker, oplyser Egyptens militær.

Først udløste militante en vejsidebombe, der dræbte seks soldater og sårede to andre, som befandt sig i et pansret militærkøretøj. To af de dræbte var officerer.

Senere på dagen eksploderede en bilbombe ved en politistation i byen al-Arish. Her blev mindst syv mennesker dræbt og 44 såret, siger lægekilder.

Ifølge det egyptiske indenrigsministerium blev fem politifolk og en civil dræbt i bilbombeangrebet, skriver ministeriet på sin officielle Facebook-side.

Eksplosionen var så kraftig, at den blæste vinduer og døre af og forårsagede store materielle ødelæggelser.

En militant gruppe der kalder sig Sinai-provinsen og som har svoret troskab over for Islamisk Stat, har taget skylden for begge angreb.

Foruden de to bomber var der også skyderi ved et checkpoint nær Rafa ved den egyptiske grænse til Gaza. Her angreb bevæbnede mænd sikkerhedsstyrker og sårede mindst tre, oplyser sikkerhedskilder.

Urolighederne er de seneste på Sinai-halvøen, hvor islamistiske grupper menes at stå bag drab på hundredvis af soldater og politifolk siden sommeren 2013, hvor militæret afsatte den folkevalgte islamistiske præsident, Mohamed Mursi.

/ritzau/Reuters