Bomber dræber over 120 i syriske regeringsområder

admin

424 uger siden

|

23/05/2016

Dagens topnyheder

Bomber har dræbt mindst 121 personer i de regeringskontrollerede, syriske havnebyer Tartus og Jableh, oplyser Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder.

Islamisk Stat (IS) siger, at gruppen står bag angrebene.

- Angreb fra IS-kæmpere ramte alawitter, der samlede sig i Tartus og Jableh på den syriske kyst, meddeler nyhedsmediet Amaq, der er talerør for den radikale, islamistiske organisation.

Ud over de dræbte meldes et stort antal mennesker såret.

48 er dræbt af tre bomber i Tartus, der udover at være en vigtig flådehavn er et populært ferieområde for velhavende syrere fra de regeringskontrollerede områder.

Andre 73 døde, da fire selvmordsbomber blev detoneret i Jableh længere mod nord. Det beretter Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder, der har sine oplysninger fra et netværk af informanter på stedet.

- Det er uden tvivl det mest dødelige angreb på de to byer, siden borgerkrigen brød ud i marts 2011, siger Rami Abdel Rahman, der er leder af observatoriet.

Det antages ikke, at IS har nogen tilstedeværelse af betydning i Syriens kystprovinser, hvor islamistiske rivaler som al-Qaeda og Nusra-fonten har gjort sig gældende.

Men IS er notorisk kendt for at råde over såkaldte sovende celler, der uden varsel er klar til at angribe.

Alawitterne er en religiøs minoritet i Syrien. Landets præsident, Bashar al-Assad, er alawit.

Medlemmer af al-Qaeda oplyste i sidste uge, at de sammen med allierede havde skudt og dræbt 19 civile alawitter i det centrale Syrien.

Den fem år lange borgerkrig i Syrien har forstærket sekteriske konflikter mellem det sunnimuslimske flertal og alawitterne, som ifølge iagttagere vil kæmpe til den bitre ende for at holde sig ved magten.

I modsætning til ortodokse muslimer tror alawitterne på reinkarnation, de har ingen moskeer, og de faster ikke under ramadanen.

/ritzau/AFP