Bomber koster over 50 mennesker livet i Nigeria

Mindst 27 blev dræbt, og 97 blev såret ved et bombeangreb mod en ny moské i Yola i det urohærgede nordøstlige Nigeria, siger redningsmandskab til AFP.

- Indtil nu har vi 27 døde og 97 sårede, siger en talsmand.

Bomben blev bragt til eksplosion fredag eftermiddag, kort efter en imam havde afsluttet den indledende del af fredagsbønnen.

Forud for eksplosionen var en anden bombe eksploderet ved daggry i en moské i Maiduguri, som er hovedstad i delstaten Borno. Her blev 28 dræbt.

Bomben i Maiduguri var udløst af en selvmordsbomber.

Borno er stedet, hvor de ekstremistiske islamister i oprørsgruppen Boko Haram opstod, og hvor gruppen har foretaget mange angreb.

Angrebene menes at have kostet omkring 1000 mennesker livet, siden præsident Muhammadu Buhari blev indsat i maj. Boko Haram har dræbt omkring 14.000 mennesker siden 2009.

Flere end 100 militante fra Boko Haram blev tidligere på måneden dræbt på en nigeriansk militærbase i Goniri-området i delstaten Yobe.

Gennem noget tid har gruppen også foretaget angreb i nogle af Nigerias nabolande, herunder Tchad og Cameroun. Det har fået Nigeria og nabolandene til at oprette en regional militærstyrke, der skal bekæmpe den militante gruppe.

USA's præsident, Barack Obama, har sendt 300 mand til Cameroun for at hjælpe til i kampen mod den militante nigerianske gruppe.

De 300 amerikanske soldater skal samle efterretninger fra luften og foretage overvågningsoperationer. De vil være bevæbnet, så de kan beskytte sig selv, fremgår det af det brev, som Det Hvide Hus har offentliggjort.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip