Bombetrussel: Passagerer sidder fast i tog på Fyn

En bombetrussel på Odense Banegård Center har lagt en dæmper på juletrafikken. Politiet er ved at undersøge banegården, og det betyder, at togtrafikken gennem Odense er indstillet.

- Lige nu er der omkring seks tog, der holder på hver sin side af Odense med passagerer. Her venter man på tilladelse fra politiet til at køre igennem, siger trafikinformationschef Tony Bispeskov til Ritzau.

Søndag eftermiddag er der en hundepatrulje på stedet for at undersøge banegården. Politiet har meddelt DSB, at togene skal holde stille, mens politiet er på stedet.

- Der er ingen tog, der kan køre igennem Odense overhovedet, hverken for at stoppe eller for at køre igennem, siger Tony Bispeskov.

Bombetruslen falder på en særlig travl dag for DSB, fordi mange passagerer skal hjem på juleferie.

- Der er ingen tvivl om, at det er en stor udrejsedag. Vi har i omegnen af 35.000 kunder, der har siddepladser i dag. Vi har afviklet en del af vores trafik. Men der vil være kunder, der bliver forsinkede på grund af bombetruslen, siger han.

I øjeblikket holder togene stille mellem Nyborg og Tommerup på Fyn, og der kører ikke tog mellem Odense og Fruens Bøge.

Togene kører dog normalt til og fra Svendborg og Ringe, men kun til og fra Fruens Bøge.

På trods af de stillestående tog vil der ikke blive indsat togbusser. Togene skal derimod holde stille, indtil politiet har åbnet strækningen.

- Vi har i første omgang valgt at indstille togtrafikken, så togene holder stille. Det har noget at gøre med, at vi har en masse kunder, der har bagage med. Vi kan ikke med så kort varsel skaffe busser til de kunder, siger han.

DSB ved endnu ikke, hvornår togtrafikken er normal igen.

- Vi afvikler trafikken normalt fra for eksempel København. Togene herfra kører til tiden, og så håber vi bare på, at politiet hurtigst muligt frigiver banegården, så togene igen kan køre på tværs af Fyn, siger han.

Odense Banegård genåbnes tidligst klokken 19, oplyser Fyns Politi på Twitter.

/ritzau/

 

Dagens Gossip