Bonde skød Oles hund - og så krævede han 3000 kroner

Søndag skulle have været en hyggelig dag, da norske Ole Stangeland tog sin border collie med på en fisketur ved Hellestø havn syd for Stavanger. Men dagen fik en brat ende, da en bonde kom hastende til med et haglgevær og skød hunden Tønes for øjnene af Ole Stangeland, der stod 15 meter derfra.

- Hunden var den, jeg boede med. Det var bare ham og mig. Jeg havde hunden i sengen hver nat, siger Ole Stangeland ifølge vg.no.

Læs også: Skudt og stukket i halsen: Mand sigtet for hundedrab

Han fortæller, at hunden var meget veopdragen og hele tiden holdt sig nær ham, mens han fiskede. Men bonden, hvis marker ligger nær havnen, har en helt anden opfattelse af situationen.

- Det er bare løgn, det gjorde den ikke. Når manden står og fisker med ryggen til, så løb hunden efter fårene. Jeg havde ikke set fra mit hus, at han stod og fiskede, hvis ikke det var fordi, at hunden løb efter fårene, siger gårdejeren, der ikke står frem med navn.

- Jeg er voldsomt plaget af dette. Jeg bor nær stranden, og hundeejere har nul respekt for fårene. Denne hund har dræbt et får, og på den baggrund er hunden skudt, siger han.

Læs også: Hundeejer går amok på politiet efter en betjent skød og dræbte hans hund

Han fortæller, at han fandt det døde får dagen efter. Men Ole Stangeland finder det underligt, at bonden ikke ledte efter det skadede får samme dag.

Bonden står dog fast på sit.

- Er mit får mindre værd end hans hund? Jeg er glad for mine dyr og tager mig af dem. Jeg ønsker ikke, at de skal lide. Jeg ville skyde igen i en lignende situation, siger bonden.

Han har meldt Ole Stangeland til politiet og kræver 3000 norske kroner, svarende til knap 2700 danske kroner, i erstatning for fåret.

 

Dagens Gossip