Bordtennis: Ung dansker leverer gedigen VM-overraskelse

Der var på forhånd ikke de store forventninger til danskerne ved VM i bordtennis i Kina, men det så 22-årige Jonathan Groth stort på.

I første runde i herresingle leverede danskeren en fantastisk præstation og sendte verdensranglistens nummer 25, japaneren Kenta Matsudeira, ud efter sejr på 4-3 i sæt.

Jonathan Groth er selv nummer 134 i verden, mens Matsudeira nåede helt frem til kvartfinalen ved seneste VM.

- At slå nummer 25 i verden i første runde af et VM er nok det største spillemæssige resultat, jeg endnu har nået, siger den 22-årige dansker i en pressemeddelelse fra Dansk Bordtennis Union (DBTU).

- Jeg er en meget lykkelig mand. Det var en meget stor sejr. Der var perioder, hvor jeg var ved at miste troen på at kunne vinde, men jeg er meget tilfreds med, at jeg holdt hovedet koldt og på afgørende tidspunkter kunne bevare initiativet, lyder det fra Groth.

Han overlevede blandt andet på imponerende vis hele seks sætbolde i femte sæt, hvor han endte med at bringe sig foran 3-2.

Til gengæld tabte Kasper Sternberg sin kamp i første runde til brasilianske Hugo Calderano, mens Groth og Sternberg sammen også måtte forlade VM i doubleturneringen efter 2-4-nederlag til et nordkoreansk par.

/ritzau/

 

Dagens Gossip