Borgere med bombe-kendskab kimer nordjysk politi ned

En appel til offentligheden om at bidrage med oplysninger om krysantemumbomber har torsdag eftermiddag allerede resulteret i mange henvendelse fra borgere til Nordjyllands Politi. Det fortæller vagtchef ved Nordjyllands Politi Henrik Beck.

- Det er typisk fra personer, der har kendskab til, at andre har været i besiddelse af krysantemumbomber, siger Henrik Beck.

Henvendelserne kommer fra borgere i hele politikredsen, efter at politiet i Nordjylland har sat alt ind på at finde ud af, hvor de krysantemumbomber kommer fra, som nytårsaften kostede tre mænd livet og sårede to ved to ulykker i området.

Vagtchefen opfordrer kraftigt borgerne til at henvende sig til politiet, hvis de selv ligger inde med de livsfarlige bomber, der kun er beregnet til professionelt brug. Også selvom det vil resultere i en bøde for ulovlig besiddelse af fyrværkeriet.

- Vi vil rigtig gerne have, at folk bruger deres sunde fornuft, hvis de ligger inde med sådan en bombe, kontakter os og erkender, at de har dummet sig.

- Så får man sin straf, men til gengæld skiller vi folk af med bomben. Vi skal ikke have flere ulykker, siger vagtchefen.

Politiet fraråder af samme årsag borgerne til selv at forsøge at bortskaffe det ulovlige fyrværkeri.

De tre dødsfald nytårsaften skete i forbindelse med to forskellige sprængninger af krysantemumbomber.

I Assens ved Mariager døde en 37-årig familiefar, mens han var ved at affyre en krysantemumbombe, mens to unge mænd på 24 og 25 år mistede livet ved en eksplosion ved Skjellerup nær Hobro.

Derudover ligger to personer i respirator på Rigshospitalet. De har omfattende skader, men meldes udenfor livsfare.

Politiet har en formodning om, at bomberne stammer det samme sted fra, men det skal tekniske undersøgelser slå fast i løbet af et par dage, siger vagtchefen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip