Borgerlige partier til Løkke: Nedlæg regionerne

admin

|

16/07/2014

Dagens topnyheder

De Konservative, Liberal Alliance og Dansk Folkeparti vil af med regionerne. Kravet skal med i regeringsgrundlaget, hvis Venstres formand Lars Løkke Rasmussen (V) bliver statsminister ved folketingsvalget.

- Det er et krav fra Det Konservative Folkeparti, at når vi får en borgerlig regering, så skal regionerne nedlægges. Vi vil have det i regeringsgrundlaget, siger De Konservatives gruppeformand Brian Mikkelsen.

- Vi skylder danskerne et sundhedssystem i absolut verdensklasse. Statsligt drevne sygehusfællesskaber sikrer sammen med det betydelige milliardbeløb, vi har afsat til sundhedsvæsenet, en højere kvalitet, ligesom det giver alle danskere i alle dele af Danmark lige rettigheder i forhold til sundhed.

Han vil ikke uddybe, hvordan staten skal styre sygehusene.

- Der er mange modeller. Det kan være sygehusfællesskaber. Man kunne involvere kommunerne mere i hele sundhedsområdet, siger han.

Dansk Folkepartis næstformand, Søren Espersen, vil også afskaffe regionerne. Når nye supersygehuse kommer, skal ansvaret flyttes til Sundhedsministeriet, mener han.

Liberal Alliances leder, Anders Samuelsen, finder regionerne fuldstændig overflødige.

- Man kan spare penge, og det har vi brug for, hvis vi skal have råd til skattelettelser. Det er helt klart vigtigt for os, at vi ikke spilder skattekroner, og det gør vi altså her, siger Anders Samuelsen til Berlingske.

Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, stod i 2007 bag kommunalreformen. Han har før talt for at fjerne regionerne, men sagde inden kommunalvalget, at det var der ingen grund til.

Venstre politiske ordfører, Inger Støjberg, siger til Berlingske, at regionernes fremtid "bestemt skal diskuteres".

/ritzau/