Borgerlige partiledere dumper næsten i ny måling

Lige før et valgår får oppositionens statsministerkandidat, Venstres formand Lars Løkke Rasmussen, en elendig årskarakter af vælgerne, skriver Ugebrevet A4.

Med en gennemsnitskarakter på bare 2,9 bliver Lars Løkke bundskraber, når danskerne skal uddele karakterer på 7-trinsskalaen til Danmarks partiledere for årets indsats.

Det er Analyse Danmark, der for Ugebrevet A4 har bedt 1123 danskere om at give samtlige partiledere årskarakter for deres præstationer i 2014.

Den konservative partileder, Søren Pape Poulsen, må nøjes med en gennemsnitskarakter på 3,2, mens Liberal Alliances Anders Samuelsen bedømmes til en årskarakter på 3,8.

Dermed ligger de tre borgerlige ledere, der gerne vil generobre regeringsmagten ved folketingsvalget næste år, helt i bunden af karakterskalaen og er i vælgernes øjne tæt på dumpegrænsen.

Helt anderledes ser det ud for Dansk Folkepartis leder, Kristian Thulesen Dahl, der med en gennemsnitskarakter på 7,1 for andet år i træk kåres som Danmarks dygtigste partileder.

Også Enhedslistens politiske ordfører, Johanne Schmidt-Nielsen, scorer en flot årskarakter på 6,3.

Hun kan blandt andet glæde sig over at være den røde partileder, der får højest karakter i blå blok, nemlig 4,5.

Og så kan Johanne Schmidt-Nielsen notere sig, at hun blandt blå kernevælgere får et bedre skudsmål end den konservative Søren Pape, ligesom hun er tæt på at få en bedre bedømmelse end Lars Løkke i hans eget bagland.

Selvom Socialdemokraternes formand, statsminister Helle Thorning-Schmidt, med 4,5 i årskarakter må dele pladsen som Danmarks tredjebedste partileder med SF's Pia Olsen Dyhr, er målingen ifølge Ugebrevet A4 en kæmpe sejr for statsministeren.

Dels får Helle Thorning-Schmidt en langt bedre årskarakter i 2014 end i 2013, hvor hun måtte nøjes med 3,9. Dels scorer hun en langt bedre karakter end rivalen Lars Løkke Rasmussen, som i juni fik afværget et kupforsøg fra sit eget bagland efter en række skandalesager.

/ritzau/

 

Dagens Gossip