Borgerlige: Vi ser frem til at møde de svenske vælgere

Sveriges fire borgerlige oppositionspartier siger, at de er klar til at tage udfordringen op, efter den socialdemokratiske statsminister, Stefan Löfven, har udskrevet valg efter 62 dage på posten.

Det er hvad der sker, når man møder uforberedt op til posten, siger det konservative Moderaternas gruppeformand, Anna Kinberg Batra.

- Vi ser frem til at møde vælgerne, konstaterer hun.

De fire borgerlige partier, der kalder sig Alliansen, havde forinden haft et møde i Riksdagen for at lægge en plan for, hvordan de samlet skal gå ud i valgkampen.

Valget er blevet en realitet, efter Alliansen sammen med det indvandrerkritiske parti Sverigedemokraterna nedstemte regeringens finanslov. I stedet er de borgerlige partiers budgetplan vedtaget.

Lederen for Folkpartiet, Jan Björklund, påpeger, at den finanslov, som nu er vedtaget, bygger videre på den fremgangsrige politik, som er blevet drevet de seneste år under en borgerlig regering.

- Der er en risiko for, at et ekstra valg ikke løser de problemer, vi har lige nu, erkender han.

Socialdemokraterna og Miljöpartiet, der danner regering, og Alliansen fastholder fortsat, at de ikke under nogen omstændigheder vil samarbejde med Sverigedemokraterna.

Anna Kinberg Batra, der er fungerende leder for Moderaterna, mens man afventer at finde afløseren for tidligere statsminister Fredrik Reinfeldt, vil på pressemødet ikke sige, om hun er Alliansens statsministerkandidat.

Reinfeldt har valgt at træde tilbage efter valget den 14. september, hvor Socialdemokraterna og dets støttepartier blev en større blok en Alliansens. Afgørende er det imidlertid, at Sverigedemokraternes stemmer kan afgøre til hvilken side, der kan skabes flertal.

Det fik partiet til overmål demonstreret onsdag under finanslovafstemningen.

- Det er en ansvarsløs opførsel fra de fem partier, sagde en tydelig vred Löfven på et pressemøde mindre end en time efter, at regeringens finanslov var nedstemt med 182 stemmer mod 153.

/ritzau/TT

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip