Borgerlisten fordobler sine mandater i Kerteminde

Skrevet af admin

|

19/11/2013

Dagens topnyheder

Borgerlisten i Kerteminde med borgmester Sonja Rasmussen i spidsen står til at få seks mandater i byrådet, viser resultatet fra tirsdagens kommunalvalg.

Det er en fordobling i forhold til valgresultatet i 2009, hvor partiet fik tre mandater.

Dermed ser Sonja Rasmussen ud til at blive belønnet for sin politiske kurs og kan måske blive på posten som borgmester i den nordfynske kommune. Intet er dog givet på forhånd, da der kan opstå flere konstellationer.

Rasmussen var ved det seneste valg hovedperson i et dramatisk forløb, der udspillede sig efter stemmeoptællingen.

Hun brød med sit daværende parti, Socialdemokraterne, væltede partifællen, borgmester Palle Hansborg-Sørensen (S), og blev selv borgmester efter at have indgået en overraskende aftale med Venstre, Konservative, DF og Borgerlisten.

Den konstellation samlede 13 af byrådets 25 medlemmer, og dermed var Socialdemokraterne meget overraskende sat uden for indflydelse.

Både Socialdemokraterne og SF går tilbage i kommunen.

Særligt SF'erne har fået en lussing af vælgerne i formand Annette Vilhelmsens hjemby og mister tre mandater efter et stemmefrafald på over 10 procentpoint.

Før Vilhelmsen i 2011 blev valgt ind i Folketinget og sidste år overraskende vandt formandsvalget i SF, havde hun siddet 10 år i byrådet i Kerteminde.

Socialdemokraterne beholder positionen som kommunens største parti med syv mandater, mens Borgerlisten får seks.

Venstre tegner sig for fire mandater, mens DF får tre pladser i byrådet.

/ritzau/