Borgerservice: Alle 800 danskere i Mekka er i god behold

Udenrigsministeriet har nu overblik over de cirka 800 danske statsborgere i Mekka, og der er fortsat kun kendskab til en enkelt tilskadekommen dansker. Manden blev torsdag indlagt på hospital og er uden for livsfare.

Det oplyser Udenrigsministeriets Borgerservice på deres Twitter-profil.

Borgerservice oplyste torsdag, at man fortsat manglede at få kontakt til en enkelt dansker, men vedkommende er nu fredag lokaliseret og i god behold.

Dermed er der kun en enkelt dansker, der blev kvæstet under panikulykken ved pilgrimsfærden torsdag i byen Mina i Saudi-Arabien, hvor mindst 717 blev trampet eller mast ihjel.

Der er ikke umiddelbart oplysninger om, hvad der udløste panikken, hvor folk blev mast og trampet ihjel.

Over to millioner mennesker deltager i pilgrimsfærden hajj.

Færdens destination er Masjid al-Haram-moskéen i Mekka, som huser Kabaen - en sort terningeformet helligdom af granit fra de omkringliggende bjerge.

Myndighederne i Saudi-Arabien har fået hård kritik, efter at over 700 mennesker blev dræbt, og mindst 863 blev kvæstet ved et panikløb nær Mekka, skriver Reuters.

Katastrofen begyndte omkring klokken 08.00 ved Vej 204, som er en af to hovedruter, som går igennem Mina-lejren og videre til det nærliggende Jamarat.

Kort før panikken brød ud, havde det lokale civilforsvar advaret om, at der var problemer med for megen trængsel.

Talsmanden for indenrigsministeriet, general Mansur al-Turki, siger, at panikken blev udløst, da "et stort antal flygtninge var i bevægelse på samme tid ved et vejkryds, hvor to veje løber sammen i Mina".

Han påpeger, at sommerheden med 46 graders varme og udmattelse hos mange af pilgrimmene var en del af baggrunden for udbruddet af et panikløb, hvor hundreder blev mast og trampet til døde.

Saudi-Arabiens kong Salman har givet ordre til en "revision" af hele organiseringen af hajj, skriver det officielle Saudiske Presseagentur.

/ritzau/

 

Dagens Gossip