Borgerservice til danskere i Tyrkiet: Bliv på jeres hotel

Udenrigsministeriets Borgerservice skriver på Twitter, at der er et formodet kupforsøg i gang i Tyrkiet. Danskere bør blive på deres hotel, lyder anbefalingen.

- Formodet kupforsøg i Tyrkiet. Danskere bør bliver på deres hotel/feriebolig og følge udviklingen. Ved behov for hjælp kontakt +45 33 92 11 12, lyder beskeden.

Situationen i Tyrkiet er lige nu uklar efter, at militær er kørt på gaden og har taget kontrollen med flere vigtige punkter i landet såsom to broer over Bosporus-strædet og Atatürk Lufthavnen i Istanbul.

I en erklæring udsendt på tyrkisk tv-station TRT har en gruppe officerer erklæret, at de har taget magten i landet.

Ifølge Nikolaj Johnsen, der er pressechef i rejseselskabet Star Tour, er alt roligt i de områder, hvor danske charterturister befinder sig.

Han oplyser, at Star Tour har omkrig 2000 turister i landet, mens det estimeres, at i alt 10.000 danskere befinder sig på sydkysten og i turistområdet. Det estimat medregner ikke danskere, der befinder i storbyerne såsom Istanbul og Ankara.

- Vi har været i dialog med vores folk og Udenrigsministeriet, fortæller han.

Rejseselskabet er ikke blevet informeret om nogle ændringer i flyvninger til og fra destinationer, hvor danske turister befinder sig. Star Tour forventer ingen problemer med at få fragtet danskere til eller fra deres destinationer.

/ritzau/

 

Dagens Gossip