Borgmester afviser Muhammed-tegninger på Folkemødet

Der vil ikke være Muhammed-tegninger at finde på Folkemødet i år, selvom organisationerne Stop Islamiseringen af Danmark, Siad, og Frit Danmark ellers har varslet, at de vil udstille tegninger.

Det fastslår arrangør af det fire dage lange folkemøde og Bornholms borgmester, Winni Grosbøll (S) tirsdag.

- Folkemødet handler i grundsubstansen om at tale sammen, lytte til hinandens ord, argumenter og kunne udtrykke sine holdninger igennem dialog mellem mennesker, og det har tegninger ikke noget at gøre med, siger hun til Ritzau.

Hun mener, at hvis nogen vil udstille Muhammed-tegninger, så skulle de kontakte et galleri og spørge, om det vil udstille for dem.

Siad og Frit Danmark har meddelt, at de ønsker at vise tegninger af Muhammed i Fremskridtspartiets telt under Folkemødet.

Der er tale om værker fra den amerikanske islamkritiker Pamela Gellers konkurrence om at tegne profeten Muhammed. Under konkurrencen i Texas tidligere på måneden angreb to selvudråbte islamister, der påstod at have tilknytning til Islamisk Stat.

Ifølge borgmesteren er det en "fuldstændig unødvendig provokation" at udstille tegningerne på Folkemødet.

- Muhammed-tegninger kortslutter dialogen. Du behøver ikke en tegning for at kunne argumentere for dine holdninger, siger hun.

Folkemøde-arrangørerne vil nu tage en snak med Siad og Frit Danmark og gøre det klart, at Muhammed-tegninger ikke hører hjemme på Folkemødet. Og under Folkemødet vil det ifølge borgmesteren blive kontrolleret, om forbuddet respekteres.

Formand for Siad, Anders Gravers Pedersen, har ifølge Jyllands-Posten fortalt i en pressemeddelelse, at de kontroversielle tegninger skal udstilles på Bornholm, fordi ytringsfriheden er under angreb af jihadister.

Flere profiler fra den yderste højrefløj har meldt deres ankomst til Folkemødet i juni.

Det gælder blandt andre den hollandske islamkritiker Geert Wilders, Georgios Epitideios fra det græske nationalistiske parti Gyldent Daggry og de to nationalister Roberto Fiore fra Forza Nuova i Italien og Yvan Benedetti fra det franske parti L’uvre française.

- Det lader til, at der er en form for overbudsudvikling omkring Folkemødet i øjeblikket, hvor forskellige aktører prøver at overgå hinanden, siger Winni Grosbøll til DR Bornholm.

Folkemødet har givet officiel tilladelse til, at en omstridt paneldiskussion med deltagelse af blandt andet de tre sidstnævnte nationalister arrangeret af Danskernes Parti kan gennemføres.

Siad og Frit Danmark har endnu ikke bedt Folkemødet om lov til at udstille tegningerne.

/ritzau/

 

Dagens Gossip