Borgmester: Betjent er fyret efter drab på sort mand

En hvid betjent i den amerikanske delstat South Carolina er onsdag blevet fyret efter drabet på en sort mand, som angiveligt forsøgte at flygte fra betjenten.

Det oplyser borgmesteren i North Charleston, Keith Summey.

- I skal vide, at betjenten er blevet fyret, siger Summey på en pressekonference, hvor han flere gange bliver afbrudt af råb.

Betjenten blev tirsdag tiltalt for drab.

Onsdag har store folkemængder været samlet i South Carolina i protest over drabet.

En video offentliggjort af The New York Times viser offeret - en 50-årig sort mand - forsøge at løbe væk fra betjenten.

Episoden udspillede sig lørdag 4. april, da den 50-årige blev stoppet for at have en defekt baglygte på sin bil, skriver lokale medier ifølge Reuters.

Videoen blev tilsyneladende optaget af en tilfældigt forbipasserende mand, og det er efter at have set filmen, at myndighederne har valgt at rejse tiltale.

På videoen ser det ud til, at den flygtende mand ikke er bevæbnet. Den 33-årige betjent affyrede sin pistol otte gange, hvorefter offeret faldt til jorden.

Politiet i USA er det seneste år blevet skarpt kritiseret i kølvandet på flere sager, hvor betjente har dræbt sorte borgere med tjenestepistolen.

Da en 18-årig sort teenager sidste efterår blev skudt og dræbt i St. Louis af en politibetjent, udløste det massive protester over hele USA og en større debat om racisme og politidrab.

/ritzau/AFP

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip