Borgmester er åben over for nyt samarbejde med Solhaven

Der er grønt lys fra kommunen til at starte et nyt samarbejde med Solhaven, der ifølge opholdsstedets leder planlægger at genstarte lige efter sommerferien.

Står det til borgmester Knud Kristensen (K) fra Vesthimmerlands Kommune, ser han intet problem i, at børn og unge igen kan få socialpædagogisk hjælp fra stedet.

- For mit vedkommende har jeg personligt ingen problemer med at føre et samarbejde med Solhaven igen, hvis den skulle genopstå.

- Det kunne jeg overhovedet ikke se nogen problemer i, siger Knud Kristensen til Ritzau.

Det er Solhavens leder, Søren Virenfeldt, som i Politiken mandag fortæller, at opholdsstedet i Farsø i Himmerland igen kan komme op at køre.

- Det skal selvfølgelig hedde Solhaven 2, for vi mener ikke, at vi gjorde noget forkert. Vi står ved det arbejde, Solhaven har stået for i 25 år, siger han til Politiken.

Han henviser til Solhavens metoder, som har delt vandene, siden Vesthimmerlands Kommune politianmeldte opholdsstedet i 2011 på baggrund af en enkelt anbragts beretninger.

Indtil for et par måneder sider var flere ansatte sammen med Søren Virenfeldt også anklaget for vold mod de anbragte unge. Alle tiltalte endte dog med at blive frifundet.

Som resultat af anklagerne mod personalet sygnede Solhaven imidlertid hen og måtte lukke i 2013.

To år forinden havde opholdsstedet ellers haft en omsætning på et trecifret millionbeløb. Det vurderes, at 200 lokale arbejdspladser forsvandt efter konkursen, skriver Politiken.

Borgmesteren i Vesthimmerlands Kommune mener, at det vil være kærkomment med en genopstået Solhaven, som kan bidrage med arbejdspladser og meget andet.

Ifølge Knud Kristensen kunne opholdsstedet nemlig give de unge et bedre indhold i livet, samtidig med at den gjorde dem klar til at stå på egne ben og klare sig på det danske arbejdsmarked.

- Derfor er det vigtigt, at vi har en virksomhed som Solhaven, der netop kunne tage sig af de unge og hjælpe dem på rette vej, understreger borgmesteren.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip