Borgmester-forhandlinger trækker ud i Viborg

De seks gruppeformænd for partierne i Viborg Byråd har tirsdag aften afsluttet de indledende konstitueringsmøder, fortæller Per Møller Jensen (S), der er blevet udpeget som forhandlingsleder.

- Vi har haft en generel drøftelse af det politiske, og vi er blevet enige om at genoptage forhandlingerne i morgen klokken 13, siger Per Møller Jensen til Ritzau.

Viborg skal have ny borgmester, efter at Søren Pape Poulsen (K) i sidste uge blev udpeget til ny politisk leder for De Konservative på landsplan. Tre kandidater går efter posten i kommunen, der er den niendestørste i landet målt på indbyggertal.

Det drejer sig om Jens Rohde fra Venstre, Torsten Nielsen fra De Konservative og Per Møller Jensen fra Socialdemokraterne, og at sidstnævnte er blevet forhandlingsleder, skal man ikke lægge noget i, siger han selv.

- Jeg er den, der har højst anciennitet som medlem af Viborg Byråd i 21 år, så der ligger ikke mere i det, siger han.

Forhandlingerne om borgmesterposten, det politiske indhold samt eventuelle omkonstitueringer forventes at blive afsluttet i denne uge.

Torsten Nielsen fra De Konservative mener, at det afgørende bliver, hvor åbne partierne er for at ændre sammensætningen af de eksisterende udvalg.

- Det vil være behageligt, hvis det bliver i denne uge. Men når nogen skal have noget, så er der nogen, der skal af med noget, og det gør ondt. Hvor lang tid det tager, ved jeg ikke, siger han.

Han er officielt kandidat, men at blive borgmester er ikke et ultimativt krav fra De Konservative.

- Det er ikke noget, som jeg går 100 procent efter. Vi skal være realister og få det bedste resultat for Viborg Kommune. Det er det vigtigste. Det er det, vi er valgt til, siger han.

I Viborg Byråd har Venstre 12 pladser, Socialdemokratiet har 9, De Konservative 6 og Dansk Folkeparti 2, mens SF og Enhedslisten har hver et mandat. Kun Enhedslisten står uden for den nuværende konstitueringsaftale.

/ritzau/

 

Dagens Gossip