Borgmester: Kæmpe scoop at Aarhus slår Venedig

admin

425 uger siden

|

24/05/2016

Dagens topnyheder

Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard kalder det et "kæmpe scoop", at Aarhus af den internationale rejseguide Lonely Planet omtales som Europas næstbedste rejsedestination.

- Det er vi utroligt glade og stolte over. Det er vel den mest læste rejseguide i hele verden. Så det er da et kæmpe scoop at få Aarhus placeret der. Det er vi glade for, siger Jacob Bundsgaard.

I rejseguidens top ti over anbefalelsesværdige feriedestinationer indtager Aarhus andenpladsen, kun overgået af Peloponnes i Grækenland.

Selv turistmagneten Venedig må se sig slået af Danmarks næststørste by.

Borgmesteren mener, det er Aarhus' rige kultur- og restaurationsliv, der er drivkraften bag den flotte placering.

- Det er udtryk for, at der er nogle stærke kvaliteter i Aarhus. Vi har nogle verdensklasse kulturinstitutioner i Aros, Den Gamle By og Moesgaard, og vi har nogle spændende miljøer rundt omkring i byen.

- Og så har vi en madscene, der har flyttet sig meget de seneste år og nu befinder sig på et meget højt niveau, siger den socialdemokratiske borgmester.

Han henviser til, at Aarhus kan byde på tre restauranter, der nu for anden gang i træk har modtaget en michelinstjerne hver i Michelins Nordic Guide.

Den rosende omtale af Aarhus i Lonely Planet står ikke alene. Tidligere i år fremhævede en rejsejournalist fra New York Times også Aarhus på bekostning af blandt andet København.

Men den gode omtale kommer ikke af sig selv, lyder det fra borgmesteren. Aarhus gør meget ud af at invitere skribenter til byen for at åbne deres øjne for byens fortræffeligheder.

- Alle de grundlæggende ting skal selvfølgelig være på plads, og så er der noget opsøgende arbejde, hvor man inviterer på besøg i byen og prøver at gøre, hvad man kan for at få folk til at skrive.

- Men det er jo uafhængige blogs og aviser, der skriver, og dem kan man ikke tvinge til at skrive noget bestemt. Men man kan sørge for, at de ved hvad, der foregår, siger Jacob Bundsgaard.

I byens kulturliv deles borgmesterens glæde over den rosende omtale af Aarhus. Direktør for kunstmuseet Aros Erlend Høyersten er dog ikke overrasket.

- Det har bare været et spørgsmål om tid, før resten af Europa opdagede Aarhus, griner han.

Han mener, det er byens uddannelsesmiljøer, en lav gennemsnitsalder og mange kreative arbejdspladser, som gør byen unik.

- Aarhus er en vibrerende by, som bliver brugt af dens borgere, og det mærker man også som tilrejsende, siger museumsdirektøren, der selv er af norsk oprindelse.

Direktør på Moesgaard Museum Jan Skamby Madsen ser frem til endnu flere besøgende efter omtalen.

- Vi har mange udenlandske journalister på besøg, som skriver artikler om os, når de kommer hjem. Den slags redaktionel omtale kan vi rigtig godt lide, siger Jan Skamby Madsen.

Han anslår, at ti procent af de besøgende på Moesgaard sidste år var udenlandske turister. Men det tal tegner en del højere i år, vurderer han.

/ritzau/