Borgmester: Minister lyttede til vores kritik af p-afgift

Borgmester i Varde, Erik Buhl (V), glæder sig over, at miljøminister Kirsten Brosbøl (S) har skrottet Naturstyrelsens planlagte p-afgift ved naturområder, som blandt andet ville ramme Blåvand i hans kommune.

- Jeg er glad for, at ministeren har lyttet og valgt at handle på vores opråb. Betalingsparkering ved Blåvand og flere andre strande i Danmark havde været gift for vores store satsning på turisme, siger Erik Buhl i en pressemeddelelse.

Borgmesteren peger på, at turismen hvert eneste år skaber i tusindvis af arbejdspladser, blandt andet i Varde Kommune.

- Det er vigtigt, at alle bakker op om vores kamp for flere turister. Derfor er jeg meget tilfreds med, at Naturstyrelsen og miljøminister Kirsten Brosbøl har lyttet til mig og mange andre i denne debat og derfor har valgt at skrotte p-afgiften, siger Erik Buhl.

Naturstyrelsen havde planlagt at indføre betalingsparkering ved 19 naturområder i Danmark. Det vakte omgående debat, og flere borgmestre reagerede mod planerne. Kritikken har altså båret frugt, idet planerne nu droppes.

Ifølge eget udsagn reagerede Vardes borgmester "prompte" og kontaktede miljøminister Kirsten Brosbøl, for at forklare de turistmæssige konsekvenser af en p-afgift.

/ritzau/

 

Dagens Gossip