Borgmester på Christiansborg for at diskutere rockernes afpresning

Borgmester Jørn Pedersen fra Kolding tager i dag til møde på Christiansborg for at snakke med retsudvalget og justitsministeren og de udfordringer, som Kolding og andre byer oplever med rockernes afpresning og kriminalitet.

Initiativtager til fakkeloptoget mod rockerne i Kolding og folketingskandidat, Christian Rabjerg Madsen, opfordrer borgmesteren til at huske de lokale, civile kræfter i kampen mod rockerne.

- Jeg vil gerne rose borgmesteren, fordi han i dag tager til Christiansborg for at finde nye politiske løsninger på de problemer, vi oplever med rockernes afpresning. Jeg vil dog samtidig opfordre til, at man i forbindelse med denne debat tager civil- og lokalsamfundet alvorligt, som en vigtig del af løsningen på problemet. De politiske og politimæssig tiltag har jo meget ofte den begrænsning, at de kun virker, hvis de afpressede anmelder afpresningen, og det kan vi desværre konstatere, at de ofte ikke tør. Derfor vil jeg opfordre til, at vi i Kolding arbejder med lokalsamfundet og de berørte branchen, så dem der rammes af afpresning får mod til at stå frem, siger Christian Rabjerg Madsen og fortsætter:

- I København har man oprettet et hotspot på Nørrebro. Initiativet danner rammen om både en politiindsats og en civilindsats mod bandekriminalitet og afpresning, og det er særligt den civile, lokale indsats, som jeg håber, at vi ikke glemmer her i Kolding. På Nørrebro har man med Jane fra Cafe-viking i spidsen lavet en forening og et netværk for erhvervsdrivende i de branchen, som man ved er særligt udsatte for afpresning.

- Netværket skal i samarbejde med politiet give rådgivning, støtte og opbakning til de erhvervsdrivende, som oplever afpresning, og på den måde give de erhvervsdrivende mod til at stå frem. Jeg ved fra politiet i København, at de forventer sig meget af dette initiativ, og jeg håber, at vi i Kolding om muligt kan bruge deres erfaringer i forhold til de problemer med afpresning, som vi har oplevet. Efter fakkeloptoget er der kommet fokus på rockerne i Kolding, det er rigtig godt. Nu håber jeg, at vi kan udnytte den lokale opbakning der er til kampen mod rockernes afpresning til at bekæmpe problemet, slutter Christian Rabjerg Madsen.

 

Dagens Gossip