Borgmester udfrittede partifælle om straffesag mod rollemodel

Borgmester Michael Ziegler (K) i Høje Taastrup Kommune var i vinter ivrig efter at få besked om udfaldet af straffesagen mod en såkaldt rollemodel.

Det er kommet frem under et retsmøde i Østre Landsret mandag.

Her er tre byrådsmedlemmer blevet udspurgt om, hvad politikerne snakkede om i forbindelse med straffesagen mod rollemodellen Subhi Hassan og fire andre mænd.

Forsvarerne har krævet, at sagen skal gå om ved Retten i Glostrup. De har påstået, at der er et problem med inhabilitet med hensyn til den ene domsmand, som sad i det oprindelige dommerpanel.

Domsmandens ægtefælle sidder i byrådet. Og under kommunalpolitikernes rejse til Bruxelles i slutningen af februar gik snakken om sagen - få dage inden dommen skulle afsiges.

Subhi Hassan blev idømt fængsel i et år for medvirken til grov vold. Han nægter sig skyldig og har anket dommen. Kommunen havde ansat ham i projektet U-Turn, som skal hindre unge i at glide ud i kriminalitet.

Østre Landsret har dog mandag formiddag afvist anmodningen fra forsvarerne om, at sagen skal begynde forfra i byretten.

Domsmandens ægtefælle har fra vidneskranken afvist, at hans hustru havde røbet detaljer fra sagen over for ham.

Men han fortæller, at borgmester Michael Ziegler (K) under kommunalbestyrelsens rejse til Bruxelles pressede på.

- Han spørger, om jeg har hørt noget om dommen. Og det har jeg ikke, siger byrådsmedlemmet.

- Det er almindelig middags-sniksnak. Vi gætter på, hvad udfaldet kan blive. Ziegler begynder at udfritte mig lidt. Jeg ved godt, at han har en professionel nysgerrighed som kommunens førstemand, forklarer politikeren.

En anden politiker fortæller landsretten, at kollegaen havde foretaget en "underlig drejning med hovedet" - men at han ikke dermed signalerede, om Hassan ville blive dømt eller frifundet.

I deres indlæg har forsvarerne blandt andet sagt, at de tiltalte ikke har fuld tillid til, at sagen er blevet behandlet retfærdigt.

Efter at have tænkt over spørgsmålet i en lille times tid har landsretten imidlertid fastslået, at snakken ikke får den konsekvens, at sagen skal gå om.

Domsmanden har ifølge hendes mand ikke fortalt ham om udfaldet af sagen, konkluderer landsretten.

Landsretten ventes sidst på måneden at afgøre, om Subhi Hassan og de andre er skyldige.

/ritzau/

 

Dagens Gossip