Borgmesterkandidat beordrer valgplakater ned i Aalborg

Unge socialdemokrater fra DSU Aalborg var fredag aften lidt for hurtigt ude i lygtepælene med valgplakater for de socialdemokratiske byrødder i det nordjyske.

Da der ifølge loven først må hænges plakater op efter midnat, så beordrede den socialdemokratiske borgmesterkandidat, Thomas Kastrup-Larsen, de unge fra DSU Aalborg tilbage til lygtepælene for at pille plakaterne ned igen.

- Da det blev mig bekendt, at de havde hængt plakater op før tid, så tog jeg og partiets formand, Martin Mølgaard, fat i dem med det samme, og instruerede dem i at komme ud og få taget alle plakaterne ned, siger Thomas Kastrup-Larsen til Ritzau.

- Vi går ind for lige vilkår, og det er klokken 24.00, at det starter, fortæller han.

DSU Aalborg har beklaget tyvstarten, og da de fik borgmesterkandidaten i røret lagde de sig fladt ned.

- De sagde undskyld, og at de godt kunne se det. De har haft for meget energi og været lidt for hurtigt ude af starthullerne. Men det går altså ikke, siger Thomas Kastrup-Larsen.

Siden det sidste kommunalvalg i 2009 er reglerne for politikere i lygtepæle blevet ændret. Der er nu frit spil for, hvor mange plakater hver kandidat må hænge op. Men selve ophængningen må først ske efter midnat natten til lørdag.

Kampen om lygtepælene er dog ikke kun startet for tidligt i Aalborg.

Blandt andet i København har Venstrekandidaterne Caroline Stage og Karina Rohrberg Jessen samt Liberal Alliances Lars Berg Dueholm sat plakater op for tidligt.

Socialdemokraternes Simon Strange og Jonas Bjørn Jensen samt SF's Bjarne Fey havde også plakater op før klokken 24 i hovedstaden.

Det viser billeder fra det sociale medie Twitter.

Twitter afslører også Venstres borgmesterkandidat i Greve, Pernille Beckmann, i at have sat plakater op for tidligt i Karlslunde.

I Helsingør hænger den radikale Christian Holm Donatzky også for tidligt i en lygtepæl, mens der i Aarhus - ifølge TV2 Østjylland - hænger plakater for Liberal Alliances spidskandidat, Lars Boje Mathiesen.

Også SF's Jan Ravn Christensen har tyvstartet i København, rapporterer en Twitter-bruger.

Meldingen om for tidligt opsatte plakater er klar fra Thomas Kastrup-Larsen.

- Jeg synes, det er dårlig stil. Når man har lavet regler om sådan noget, så mener jeg selvfølgelig, at det skal overholdes, siger S-borgmesterkandidaten i Aalborg.

/ritzau/

 

Dagens Gossip