Borgmestre: Bedre mobildækning er tvingende nødvendigt

admin

|

09/12/2014

Dagens topnyheder

Hjemmehjælpere kan ikke komme på nettet ude hos de ældre. En brandbil når aldrig frem til en brand på grund af svigtende mobildækning.

Virksomheder vælger yderområder fra på grund af ringe internetdækning.

Dårlig mobil- og bredbåndsdækning er et problem i landets yderområder, og derfor er det positivt, at regeringen nu vil sætte ind for at skabe bedre dækning.

Sådan lyder det fra borgmestrene i Vordingborg Kommune, Nordfyns Kommune og Odder Kommune.

Regeringen vil tirsdag præsenterer en digital vækstplan, som blandt andet går på, at teleselskaberne fremover skal anvende hinandens net.

Derudover lægger regeringen op til, at der skal stilles større krav om dækning, når teleselskaberne skal forhandle kontrakter i de kommende år.

- Vi har i Odder Kommune i år indsat en brandbil på Tunø, og der oplevede vi så, at der ikke kunne ringes 112, da der endelig var en brand. Og det var da lidt tragikomisk, siger Odders borgmester, Uffe Jensen (V).

- Det kan kun gå for langsomt med at sikre bedre dækning, så vi hilser planen meget velkommen, siger han.

I Vordingborg Kommune har borgmester Knud Larsen (V) tidligere sagt, at mobil- og bredbåndsdækningen er en stor udfordring for virksomheder og borgere.

- Bedre dækning er meget højt på dagsordenen hos os. Vi er en kommune, som strækker sig over 80-90 kilometer. Det er desuden et stort problem for vores medarbejdere, når de er rundt i kommunen, siger Knud Larsen (V).

I Nordfyns Kommune er problemer med dårlig dækning ligeledes velkendt. Kommunen har derfor besluttet at lade teleselskaberne slippe for at betale, når de stiller nye telemaster op.

- Den gode mobildækning har ikke været tilstede hos os. Vi har derfor set på, hvad vi selv kan gøre for at sikre bedre dækning, siger borgmester Morten Andersen (V).

- Det kan ikke stå alene, så derfor er det positivt med yderligere initiativer, men jeg skal se resultaterne, før jeg kan sige, om det hjælper på dækningen i Nordfyns Kommune, siger han.

/ritzau/