Borgmestre i asylknibe møder forståelse på Christiansborg

Der er ikke umiddelbart nogen ekstra hjælp på vej til de kommuner, der har svært ved at håndtere det store antal asylansøgere, der er kommet til landet i år.

Det er meldingen fra integrationsordførerne fra henholdsvis Socialdemokraterne og Venstre, efter at en række borgmestre i Berlingske fredag advarer om, at de ikke kan kapere flere flygtninge og beder om hjælp fra staten.

Regeringen vil gerne hjælpe, men har ikke umiddelbart et konkret bud.

- Det er en ekstraordinær, hård situation, som kommunerne står i, og det er vi godt klar over. Vi må se på, hvordan vi kan hjælpe dem. Der er ingen tvivl om, at flygtningene ikke kan sidde inde i asylcentrene. De skal ud i kommunerne, siger Socialdemokraternes integrationsordfører, Mette Reissmann.

Hun har dog ikke noget konkret bud, hvordan kommunerne skal hjælpes.

Udlændingestyrelsen, kommunerne og Dansk Røde Kors arbejder i øjeblikket med at finde pladser til de mange asylansøgere, der er kommet til landet de seneste måneder. Indtil det lykkes, er flere af dem indlogeret på blandt andet hoteller i København.

Venstres integrationsordfører, Martin Geertsen, har heller ikke nogen umiddelbar løsning, der kan hjælpe landets borgmestre. Han mener i stedet, at kommunerne skal hjælpes på en anden måde.

- Dét, som landspolitikerne kan hjælpe med, er at forsøge at reducere i flygtningestrømmen og antallet af asylansøgere, som kommer til Danmark, siger Martin Geertsen.

- Som jeg forstår borgmestrene, er de mest bekymrede for, at de har problemer med indkvarteringen og efterfølgende at få integreret de mange mennesker. Derfor skal der gribes fat om nældens rod, og det er at gøre det mindre attraktivt at komme hertil, siger han.

Næsten 8000 personer søgte om asyl i Danmark i perioden fra 1. januar til 31. august. Det er næsten en fordobling i forhold til 2013.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip