Borgmestre klar til opgør med flygtninges rettigheder

Kommunerne er klar med en række krav til regeringen, som blandt andet handler om at slække på flygtningenes rettigheder, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten lørdag.

Det sker for at kunne håndtere den ekstraordinært store tilstrømning.

Flygtninge kan undervise deres egne børn, kan nøjes med færre dansktimer og bør kunne bosættes i ghettoområder, hvor der i dag er flygtningeforbud. Sådan står der blandt andet på listen af forslag fra kommunernes forening, KL.

- Vi står i en særlig situation og er optagede af at løse opgaven. Men den har et omfang, som gør, at der skal noget helt specielt til, siger formanden for KL, Martin Damm (V), som på tirsdag skal mødes med regeringen og drøfte udfordringerne.

Samtidig stiller kommunerne et principielt spørgsmål: Skal vi overhovedet integrere flygtninge, hvis deres asyl er midlertidig? Kommunerne beder også danskere tage del i opgaven ved at arbejde frivilligt eller leje værelser ud til flygtninge.

Integrationsminister Manu Sareen (R) vender sig mod at lade flygtningene bo i ghettoerne:

- Vi har kæmpet i mange år for at vende udviklingen i de områder, og det er centralt, at vi arbejder for en bedre beboersammensætning. Det forslag trækker helt klart i den forkerte retning, siger han til Jyllands-Posten.

Dansk Flygtningehjælp er positive overfor tanken om at lade flygtninge selv stå for undervisning, men vender sig mod, at der sættes spørgsmål ved, om de syriske flygtninge skal integreres.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip