Borgmestre vil spare penge: Klar til mere udlicitering

En stor del af landets borgmestre er parate til at udlicitere flere velfærdsopgaver til private virksomheder - og i mange tilfælde handler det om at spare penge.

Børsen har foretaget en rundspørge blandt landets bordmestre, som 45 har svaret på. Heraf tilkendegiver 35 borgmestre, at de ønsker at øge udliciteringen i løbet af de næste fire år set i forhold til de seneste fire år.

28 af de 35 borgmestre svarer, at de primært vil udlicitere for at spare penge, skriver Børsen.

- Der er trange tider i kommunerne. Det gør, at de er nødt til at komme hele vejen rundt for at se, hvor der er noget at hente, siger formand for Kommunernes Landsforening Martin Damm (V), der også er borgmester i Kalundborg Kommune, til Børsen.

Blandt de borgmestre, der i løbet af de næste par år vil sætte skub i udliciteringen, er Haderslevs borgmester, Hans Peter Geil (V).

- Vi har skrevet det ind i vores udbudspolitik omkring konkurrenceudsættelse. Det er endda med enighed i byrådet på nær Enhedslisten. Så vi har tænkt os at sætte turbo på, siger han til Børsen.

Ifølge avisen er det borgmestre på tværs af partiskel, der vil udlicitere mere. De fleste er dog skeptiske over for at udlicitere bløde områder som ældrepleje.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip