Boris Becker langer ud efter Murray i dopingspørgsmål

18/04/2016 20:52

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Det er langt ude indirekte at beskylde diverse tennisspillere for brug af præstationsfremmende stoffer, hvis der ikke foreligger beviser.

Det mener den tidligere tennisstjerne Boris Becker, og tyskeren, der i dag fungerer som træner for verdensetteren Novak Djokovic, langer ud efter britiske Andy Murray i den forbindelse.

Verdensranglistens nummer to har i tidligere udtalelser givet udtryk for undren over, at nogle af hans modstandere ikke har virket så trætte, som de burde, og det er blevet tolket som en indirekte dopinganklage mod andre spillere i generelle vendinger.

- Vi har tilfældig stikprøvekontrol med dopingtester (i tennissporten, red.), og med mindre andet er bevist, så er de (spillerne, red.) 100 procent uskyldige.

- Det er helt forkert at påstå noget andet, fordi en eller anden har vundet en grand slam-turnering eller er i bedre form. Andy er en af de spillere, der er i bedst form.

- Han holder ofte længere end andre spillere, men ingen stiller spørgsmålstegn ved hans etik, siger Boris Becker til den britiske avis Daily Mail.

Tyskeren er overbevist om, at topspillerne i tennis er rene og ikke benytter præstationsfremmende stoffer.

- Jeg er 100 procent sikker på, at Andy er ren. Roger (Federer, red.) er ren. Rafa (Rafael Nadal, red.) er ren. Alle disse fyre er rene.

- Novak (Djokovic, red.) bliver testet meget, siger Becker og henviser til, at Novak Djokovic ofte bliver testet to gange i løbet af en grand slam-turnering.

Reaktionen fra Boris Becker kommer, efter at Andy Murray har udtalt til Mail On Sunday, at han har stået over for spillere i kampe, hvor han har tænkt, at de ikke bliver trætte overhovedet.

- Har jeg nogensinde været mistænksom omkring en eller anden. Ja, man hører jo ting.

- Det er sværere at vurdere i vores sport, fordi folk kan forbedre et slag meget eller begynde at serve bedre, fordi de har foretaget tekniske ændringer.

- Hvis det er rent fysisk, og man ser en spiller, der spiller en kamp over seks timer igen og igen uden at vise tegn på træthed, så burde man se på det, har Murray tidligere udtalt til avisen.

/ritzau/