Bornholmerfærgen ved ikke om de kan være svinetransport

Skrevet af admin

28/05/2014

Mest læste i dag

Konsekvenserne af strejken på Danish Crown-slagteriet på Bornholm er allerede til at mærke dagen derpå.

Onsdag morgen blev 2000 slagtesvin, der skulle til Sjælland, nemlig afvist af Bornholmerfærgen.

- Her til morgen blev fire lastbiler afvist med henvisning til det hårde vejr og den høje sø, der er i øjeblikket. Det var ikke forsvarligt at medbringe levende dyr på vores afgang, fortæller salgs- og marketingchef for Bornholmerfærgen Lindy Kjøller til Ritzau.

Ifølge P4 Sjælland er det meningen, at 9000 slagtesvin ugentligt skal fra solskinsøen til Sjælland via Bornholmerfærgen. Færgen er dog ikke sikker på, at den er klar til den ekstra transport.

- Som det er i dag, så har vi en transport af smågrise. Den transport har været der længe, men det er første gang, at vi skal forholde os til slagtesvin. Vi har endnu ikke sat os ned og snakket med transportørerne om, hvad det betyder og kræver.

- Men hvis man kigger på det overordnet, så er vi klar til at transportere et øget antal lastbiler, hvis de overholder de nationale regler og lovgivningen om dyretransport, og hvis de overholder vores krav til sikkerhed, sikring og miljø, siger Lindy Kjøller.

Ifølge formand for svineproduktionsudvalget i Bornholms Landbrug, Karsten Westh, er det omkring 45 lastbiler, som ugentligt skal transportere de 9000 slagtesvin til Sjælland.

Men ifølge Lindy Kjøller skal almindelige bilpassagerer ikke være bekymret for, at svinetransporten vil optage al færgepladsen.

- Vi sejler i henhold til en kontrakt, som vi har med det offentlige, hvor der står, hvor mange meter, vi skal udbyde til henholdsvis godstransport og passagerer. Så det betyder ikke, at der bliver mindre plads til alle andre, for det står jo i kontrakten, forklarer han.

Danish Crown-slagteriet på Bornholm er tirsdag ramt af strejke, efter at det mislykkes Danish Crown, slagteriarbejderne, øens svineproducenter, Bornholms Regionskommune og flere andre at finde de 25 millioner kroner slagteriet skal spare.

/ritzau/