B&Os nye kunder ligger i BRIK-landene

Der er nye kunder i butikken hos Bang og Olufsen. Hvor det tidligere var velbeslåede europæere, der købte danske luksusvarer, er det i dag andre steder, B&O kan se, at kunderne er parate til de dyre varer.

Selskabet vokser i Brasilien, Rusland, Indien og Kina under ét. I de såkaldte BRIK-lande steg omsætningen i andet kvartal af 2013/14 med 45 procent eller 28 millioner kroner.

Til sammenligning faldt omsætningen i Europa med 16 procent eller 75 millioner kroner til 380 millioner kroner, viser selskabets halvårsregnskab.

BRIK-landene udgør nu 16 procent af den samlede omsætning, der landede på 822 millioner kroner i andet kvartal af 2013/14. Det er en stigning på tre millioner kroner i forhold til kvartalet sidste år.

I Nordamerika voksede salget med 21 procent til 49 millioner kroner, viser regnskabet.

- I andet kvartal leverede vi en omsætning der var lidt højere end sidste års niveau på trods af en svær sammenligning med sidste år, siger B&O-direktør Tue Mantoni i en kommentar til regnskabet.

På bundlinjen kom B&O ud med et overskud før skat på 17 millioner kroner mod 23 millioner kroner i andet kvartal af sidste regnskabsår.

Ser man på halvåret, endte selskabets omsætning på 1,388 milliarder kroner, hvilket er et fald på to procent i forhold til halvåret sidste år. Her endte omsætningen på 1,419 milliarder kroner.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip