Bosnisk-serbisk leder: Srebrenica-massakre er en løgn

Præsidenten i den serbisk styrede del af Bosnien afviser, at der har fundet et folkedrab sted mod muslimer under 1990'ernes krig i Bosnien.

Det er ganske enkelt løgn, at serbiske styrker begik en så omfattende massakre i Srebrenica i juli 1995, siger Milorad Dodik, der er præsident i den serbisk styrede Republika Srpska.

- Det hele er en gentaget løgn, siger Dodik i en tale, der lørdag blev sendt på den bosnisk-serbiske tv-kanal RTRS.

- Det er jer, der ikke fortæller sandheden. Hvor er de 8300 mænd? Hvorfor lyver I, spørger han henvendt til landets muslimske befolkning.

Udtalelsen kommer, ugen inden Bosnien markerer 20-års-dagen for massakren, der betragtes som den værste forbrydelse i Europa siden Anden Verdenskrig.

Omkring 8000 muslimske mænd og drenge blev myrdet af serbiske styrker, der for øjnene af hollandske FN-soldater trængte ind i en såkaldt sikker zone og førte de muslimske mænd og drenge væk.

Milorad Dodik talte ved en mindehøjtidelighed for de serbere, der blev dræbt i landsbyerne omkring Srebrenica under den blodige krig i Bosnien.

I talen fordømte han Storbritanniens forsøg på at få vedtaget en FN-resolution om folkedrabet i Bosnien.

- Målet er, på grundlag af falske erklæringer og rapporter, at få registreret i FN, at der blev begået folkedrab mod muslimerne, siger Dodik.

To internationale domstole har fastslået, at massakren i Srebrenica var folkedrab, men flere serbiske og bosnisk-serbiske ledere nægter at anerkende, at det forholder sig sådan.

Foreløbig er 6471 bosnisk-muslimske ofre for Srebrenica-massakren blevet fundet i massegrave, identificeret og begravet på ny.

20-års-dagen markeres den 11. juli, hvor yderligere 136 ofre, som er fundet og identificeret i løbet af det seneste år, vil blive begravet ved en mindeplads lidt uden for Srebrenica.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip