Boss giver Bak en fridag: Kør efter sejren

Tour-favoritterne vil formentlig spare på kræfterne på onsdagens 11. etape, hvor mange af feltets eventyrere ser en mulighed for at komme i udbrud.

Det kan blive Lars Baks store chance. Den danske arbejdsmand har i dagens anledning fået frie tøjler af Lotto Belisol til at søge sin egen chance for en etapesejr.

- Han knokler og knokler for os, og en gang imellem må jeg give ham chancen. Han fortjener det, siger Lotto-manager Marc Sergeant.

- Han skal jo også køre for at få en god kontrakt, griner manageren med henvisning til, at Baks kontrakt med det belgiske hold udløber efter denne sæson.

Lotto-manageren mener, at rutens profil gør det oplagt, at et udbrud vil holde hjem, og Lars Baks hold skal jagte årets anden etapesejr efter Andre Greipels triumf på 6. etape.

- Den sidste stigning, som ikke er kategoriseret på rutekortet, er den værste, men det skal du ikke sige til nogen. Det er en lidt tricky finish.

- Det ser ud til at være en dag, hvor der vil være et udbrud, der kører hjem. Og vi skal være med. Der er flere af vores ryttere, jeg gerne vil se i et udbrud i dag, og Lars er en af dem. Det er i dag eller i morgen, at Lars Bak får chancen i denne Tour, siger Marc Sergeant.

Lars Bak har aldrig kørt først over stregen i Tour de France, men vandt i 2012 en etape i Giro d'Italia.

/ritzau/

 

Dagens Gossip