Bosse: Nye tider kræver ny teaterchef på Det Kongelige

Skrevet af admin

|

28/11/2013

Dagens topnyheder

Der er ikke tale om fyring på gråt papir af teaterchef på Det Kongelige Teater, Erik Jacobsen.

Det understreger teatrets bestyrelsesformand Stine Bosse på det bestemteste over for Ritzau.

- Jeg må bare konstatere, at forskellige tider kræver forskellige kompetencer særligt på ledelsesniveau, siger hun.

Erik Jacobsen forlader teatret allerede fredag, efter at han fik beskeden om sin afskedigelse onsdag morgen. Den 60-årige Jacobsen var fastansat og har haft en kontrakt frem til pensionsalderen.

- I alle topstillinger gælder det, både i bankverdenen og andre steder, at når man ikke er den mere, så er man den ikke mere. Det giver ingen menig at blive, når man ikke har ledelsesmandat. Det er heller ikke sjovt, siger Stine Bosse.

Beslutningen om en ny teaterchef har været udramatisk og velovervejet, siger hun. De første tanker opstod for nogle måneder siden.

- Erik Jacobsen har gjort et fantastisk stykke arbejde. Jeg kan ikke sige nok, hvor meget det anerkendes. Han har genoprettet økonomien på teatret og i en svær tid, siger bestyrelsesformanden og fortsætter:

- Når det er sagt og efter en grundig vurdering, så kan vi også i bestyrelsen se, at der er brug for en anden type ledelseskræfter i en anden tid. Vi tror, at den tid, vi kigger ind i, er anderledes end den tid, der kommer.

Bestyrelsen ønsker en kunstnerisk orienteret chef, der yderligere kan positionere teatret, så det med sine mange kunstarter kan være med til at præge fremtidens kulturlandskab.

Den nye leder skal kunne forløse alle talenter fra Opera, Ballet, Skuespil og Musik til værksteder og teknik og være det samlende punkt for hele teatrets potentiale.

- Vi og den tidligere bestyrelse har været meget optaget af økonomistyring og økonomi, og det har været hovedagendaen. Men nu løfter vi blikket og siger: Hvad kan det her sted mere, siger Stine Bosse.

Da Erik Jacobsen satte sig i chefstolen for seks år siden, var netop adskillelsen af den administrative og den kunstnerisk ledelse en forudsætning.

- Chefen skal selvfølgelig have kærlighed til teater og kunst, men der er ikke brug for en stærk kunstnerisk profil, sagde daværende operachef Kasper Holten dengang.

/ritzau/